Slaapcoach Kylie Bauer – Professionele begeleiding voor betere nachtrust

sep 19, 2024

Over slaapcoach Kylie

Mijn naam is Kylie Bauer. Al 8 jaar werk ik met veel plezier in een beddenspeciaalzaak. Het is mijn passie om mensen te adviseren en te begeleiden bij het uitzoeken van een (ergonomisch) bed en/of matrassen. Door de aankoop van een goed bed verbeter je de nachtrust. Helaas hoorde ik toch vaak het volgende voorbij komen: “Ik kom om een nieuw matras, maar slapen doe ik toch niet.” Dit zette mij aan het denken, want ook deze mensen wilde ik kunnen helpen om hun nachtrust te verbeteren. Zo kwam ik op het idee om naast het verkopen van (ergonomische) bedden, mij om te scholen tot slaapcoach.

Na de opleiding tot slaapcoach kan ik zeggen dat ik mooie tools in handen heb om goede begeleiding te geven op het gebied van slaapproblemen voor jong en oud! Dit doe ik in een praktijkruimte bij de Koploper in Goes en online via Teams.

Slaapkwaliteit verbeteren

Hoe kan je beter slapen? Door de juiste slaapgewoontes aan te leren en stress te verlagen zal je slaapkwaliteit ongetwijfeld verbeteren. Maar wat zijn dan de juiste slaapgewoontes en hoe kan je stress verlagen? Dat is voor iedereen anders! Ik zal een aantal tips met je delen.

Untitled design (30)
Untitled design (28)

Afschakelen van de dag

Hoe ziet het laatste uur er uit voor je naar bed gaat? Ben je toch nog even aan het werk? Sport je vlak voor het slapen? Werk je je hele to do lijstje nog even af? Of zit je achter de tv, laptop en/of op je telefoon? Dit zijn allemaal activiteiten die er voor zorgen dat je hersenen actief zijn. Hierdoor geef jij je lichaam niet het signaal dat het tijd is om te gaan slapen.

Wat je beter kunt doen een uur voordat je wilt gaan slapen? Dim de lichten, lees een simpel boek, schrijf je hoofd leeg, mediteer, ontspanningsoefeningen, geen lichamelijk zwaar werk en geen warme douche of bad vlak voor het slapen. Bedenk een vaste avond routine waar je ontspannen van wordt en waar jij blij van wordt.

Vaste bedtijden

Als je moeite hebt met inslapen of doorslapen probeer dan eens langere tijd op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Dit zorgt voor een vast ritme waardoor je makkelijker in slaap valt en beter uit bed kunt komen. Let er op dat je dit zeker een aantal weken (ook in het weekend) moet aanhouden voor dit een positief effect heeft.

Verminder piekeren

Piekeren in bed.. Iedereen weet dat je het niet moet doen maar alle gedachten komen één voor één naar boven als je probeert te gaan slapen. Het boodschappen lijstje voor de volgende dag, een moeilijk gesprek of presentatie voor de volgende dag, die taak die je echt niet moet vergeten. Als je hier last van hebt kan het helpen om voor het slapen je gedachtes even van je af te schrijven. Wat gaat er door je heen? Welke belangrijke dingen mag ik niet vergeten? Welk gedachte komt elke keer weer terug? Heb ik hier controle op en kan ik hier iets aan veranderen?

Leg het schriftje naast je bed en als er toch weer een gedachte naar boven komt die je niet los kunt laten, schrijf deze dan op voor de volgende dag.

Untitled design (31)

Daglicht

Voor het verbeteren van je biologische klok is daglicht super belangrijk. Ga in je pauze eens een rondje wandelen! Je zult merken dat je gemakkelijker in slaap valt en de kwaliteit van je slaap verbeterd als je elke dag een half uurtje buiten gaat wandelen.

Slaapritme resetten

Heb je alle tips al eens geprobeerd en weet je niet meer wat je moet doen? Naast de juiste slaapgewoontes en stress verlagen is het soms nodig om je slaapritme echt even te resetten om uit die negatieve cirkel te komen. Als slaapcoach kan ik je hiermee helpen om je goede nachtrust terug te krijgen!

Wat doet een slaapcoach?

Wat heb je aan een slaapcoach als het internet vol staat met dé gouden slaaptips? Als slaapcoach kijk ik naar de oorzaak van jouw slaapprobleem zodat je handvaten krijgt die je de rest van je leven kunt gebruiken. Wat doe je het laatste uur voor je gaat slapen en hoe ziet je dag er verder uit? Voor de één kan een middagdutje wonderen verrichten en voor de ander is het juist de reden waarom ze in de avond niet in slaapvallen. Samen kijken we welke slaapgewoontes voor jou bijdragen aan een goede slaap.

Mijn werkwijze als slaapcoach

– De juiste vragen stellen

– Luisteren

– Negatieve cirkels doorbreken

– Persoonlijk advies

– Oorzaak aanpakken

– Stress verlagen

– Slaapgewoontes verbeteren

– Meer structuur creëren

– Handvaten die je de rest van je leven kunt gebruiken

– Slaaprestrictie bij tieners en volwassenen (slaapdruk verhogen)

– Stimulus controle bij tieners en volwassenen (je bed weer associëren met slapen)

– Chair-methode bij baby’s en kinderen (je hoeft hierbij je kindje niet te laten huilen)

Cup of hot tea and an open book with a warm sweater on a vintag
Untitled design (32)

Denk hierbij aan de volgende slaapproblemen

– Moeite met ontspannen voor het slapen

– Geen vaste avond routine

– Slaapproblemen door stress of een burn-out

– Prikkelbaarheid door slaaptekort

– Concentratie verlies door slaaptekort

– Wanneer je denkt genoeg te hebben aan 5/6 uurtjes slaap en benieuwd bent of we hier meer uit kunnen halen

– Moeite met inslapen

– Moeite met doorslapen

– Je hebt moeite met het werken in ploegendiensten

– Slaapproblemen die zijn ontstaan tijdens een heftige periode en die daarna niet meer weg zijn gegaan

– Ondersteuning bij de ontwikkeling van het dag- en nachtritme van je baby (vanaf +/- 6 weken)

– Ondersteuning bij het zelfstandig in slaapvallen van je baby (vanaf +/- 6 maanden)

– Elke avond een strijd om je kindje in bed te krijgen

 Heb je vragen of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Plan dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in.